Mentettem , mert imádom a juhtúróból készült ételeket.
-600g krumpli
-350g liszt
-1 tojás,
-szalonna,
-tejföl
- 250g juhtúró
-só
Elsőként a krumplit a héjában megfőztem,kihűtöttem,meghámoztam és a 3/4 részét lereszeltem vagy krumplinyomón is át lehet nyomni.
A lisztet a gyúrólapra szitáltam,hozzáadtam a lereszelt krumplit,tojást,sót és tésztát gyúrtam belőle melyet jó vékonyra kinyújtottam és pirog forma segítségével kiszaggattam a tésztát,majd megtöltöttem a következő töltelékkel:juhtúrót villával összenyomkodtam egy tálkában,picit sóztam, hozzá adtam 1 közepes nagyságú krumplit, amit szintén lereszeltem és jól összekevertem.
Mikor az összes pirogot megtöltöttem,akkor teszek fel vizet főni egy edénybe melybe kis olajat cseppentek hogy ne ragadjanak össze a pirogok főzés közben.A pránként főzöm ki,egyszerre nem sokat,forró lobogó vízbe rakom majd kb 5-6 perc után mikor a pirogok a víz felszínére jönnek lyukas kanállal kiszedem.
Még melegen tányérra helyezem,meglocsolom tejföllel és pirított szalonnával tálalom.Nagyon finom laktató étel,kicsit időigényes de érdemes elkészíteni,ebből az adagból 30 drb pirog lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.