Tészta:
Krém:
Máz:
tepsi méret 17*24
A krémhez 2 dl tejet/vizet feltesszük főzni, az 1 dl tejjel/vízzel elkeverjük a kakaóval összekevert vaníliás pudingot, beleöntjük a lábasba, és elkészítjük a pudingot. Hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt pudinggal simára keverjük. Hűtőbe tároljuk felhasználásig.
A tésztához a tojás sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. Beletesszük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Majd a pici sóval felvert tojásfehérje habot is beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük (tűpróba). Rácsra tesszük, levesszük a sütőpapírt, kihűtjük.
A mázhoz a vajat/margarint kockázzuk, és a porcukorral összeolvasztjuk 2-3 perc alatt, habverővel kevergetve. Levesszük a tűzről és belekeverjük az étkezési keményítőt, kakaót és a hideg tejet. Azonnal önthetjük a lehűlt krémre.
Tálalásig hűvös helyen/hűtőben tároljuk. Kockákra, szeletekre vágjuk – (3x4 = 12 db, vagy 2x4 = 8 db) – Díszíthető tejszínhabbal.
Megjegyzés:A kakaóval dúsított vaníliás pudinggal egy nagyon kellemes íz hatást kapunk. – Tejérzékenyeknek vízzel és növényi zsíradékkal készíthető. – Duplázhatók a hozzávalók.
(Saját összeállítás)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.