Hasonló, mint a zabkekszeim, lehet valamelyik nap megsütöm, csak kevesebb tojással és "kekszekre". Klassz, elmentettem:)
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
A sütőt bekapcsolom 180 fokra. Egy kb. 25x29cm-es tepsit kiolivázok, sütőpapírral kibélelem és azt is bekenem, így könnyen kicsúszik majd a tészta.
Összekeverem a vajat a mézzel, fűszerekkel, nyírfacukorral és kakaóval. Egyenként hozzáadom a tojásokat, de közben végig kevergetem. Egy másik tálban kimérem a mandulát, kókuszreszeléket ledarálva, a szezámlisztet és a sütőport, vagy szódabikarbónát és elkeverem. Hozzáadom a tojásos masszához, jól eldolgozom és az előkészített tepsibe öntöm, elegyengetem a tetejét. Ha a tepsi mérete ekkora, akkor kb 2 cm magas süti lesz belőle, ha keskenyebb a tepsi és mélyebb, nem baj, csak akkor tovább és picit alacsonyabb hőfokon kell sütni. Tehát előmelegítve 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. Leszedem a sütőpapírt szinte kicsúszott belőle, aztán hagyom kihűlni. Szeletelem. Nekem teljesen a simalisztes kakaóstésztákra emlélkeztet az íze. Az illet nagyon jó a konyhában sütés közben. Az én tepsim 5cm-rel hosszabb volt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.