40 kakas husi
1,5 dl étolaj
2 db közepes vöröshagyma
fél fa kanál só
2 fa kanál piros őrölt paprika
1 mokka kanál őrölt csípős paprika
1 zöld paprika
1 friss paradicsom.
Én kuktában szoktam a pörkölteket csinálni,mert hamarabb meg puhül a hús. // a rendes hétköznapi módon főzött kakas paprikást így tovább 1,vagy másfél órát főzzük,a vörös hagymát apróra daraboljuk,és az edénybe tett étolajba rakjuk,ezután a előkészített husit bele tesszük,és a zöld paprikát,pardicsomot,és kicsit meg dinszteljük,ezután a sóval is,és a piros paprikákkal is jól el keverjük,és annyi vízzel öntjük fel,hogy el lepje,amikor a hús puhúl akkor hagyjuk,hogy szaftosodjon,és csak ezután zárjuk el a lángot alatta.// 30 dkg lizst,2 tojás ,és másfél dl ásvány víz szénsavassal galuska tésztát jól kidolgozunk,és egy lobogó forró vízbe nokedli szaggatóval bele szegatjuk a tésztát,és kb 8 perc alatt kész,és le szűrjük,és hideg vizes csappal le öblítjük,és lehet egy tálban kínálni a kakas pörkölttel,és lehet tejfölt,és savanyúságot fogyasztani hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.