½ káposzta
4 közepes burgonya
1 gerezd fokhagyma
½ kk. kömény (ízlés szerint)
¼ kk. bazsalikom ( ízlés szerint)
¼ kk.kakukkfű (ízlés szerint)
színes bors ( ízlés szerint )
só
2 ek. olivaolaj
1 ek. fehér tönkölyliszt
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
A káposztát kicsit több vízben, mint ami ellepi feltesszük főni, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát, és a fűszereket és készre főzzük.
Az olajból és lisztből híg rántást készítünk és besűrítjük vele a káposztát. A végén belenyomjuk a fokhagymát.
Aki szereti a káposztát és a főzeléket, de nem szereti paradicsomosat, annak ajánlom ezt a főzeléket.
Itt is megtaláljátok: http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2011/11/kaposzta-fozelek.html
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.