Hozzávalók 12 literes bográcshoz:
1.5 kg. vadhús, 4 db sárgarépa, 2 db petrezselyem gyökér, 1 zeller, 1 karalábé, 4 db nagyobb krumpli, 2 fej hagyma,1 fej új fokhagyma, 20 dkg gomba, 1 ek zsír, 1 csokor friss kapor, petrezselyem, zellerzöld, 3 szál kakukkfű, fél citrom, 1 tk őrölt édes paprika,1 pohár fehér bor, 2 db. zöldpaprika, só, bors, 1 kis doboz főzőtejszín, 1 kis pohár tejföl, 2 ek. keményítő.
A következő ételt Dr. Rácz Attila barátommal közösen készítettük. Kitűnő egytálétel azoknak, akik kedvelik a pikáns ízeket.
Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntünk 1 pohár fehérbort. Beletesszük a felkockázott húst. Kicsit pirítjuk, miközben felszeleteljük a zöldségféléket. Ha a hús egy kis bőrt kapott, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 20 percig főzzük. A zöldségféléket a következő sorrendben adjuk hozzá: Zeller, zöldség, karalábé, fokhagyma, 10 perc múlva répa, gomba, zöldpaprika. Mindíg pótoljuk a főzővizet! Közben apróra vágjuk a zöldfűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk.. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Kóstoljuk! Ha a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, és a zöldfűszereket. Eközben a tejszínből, tejfölből, és keményítőből habarást készítünk, amit a főzőlével kavarás mellett temperálunk. Ha a krumpli is megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és készre főzzük. Tálalásnál újhagyma zöldjével, és karikára vágott citrommal, valamint valamelyik használt zöldfűszerrel díszítjuk.
Díszítéshez csak olyan hozzávalót használjunk, ami ételünkben is szerepel!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.