Hozzávalók a lapcsánkához:
2 szem krumpli
1/2 csésze tönkölybúza (vagy 1 csésze tönkölyliszt)
2 cikk fokhagyma
Himalája só, ízlés szerint
(mandula)olaj a sütéshez
Karalábépörkölt:
1 karalábé
1 retek
1/2 répa
3 szál újhagyma
1 evőkanál lenmagolaj
1/2 tv paprika
1 evőkanál majoranna
1 kávéskanál pirospaprika
csipet curry
1/2 csokor petrezselyemzöld
A krumplit és a fokhagymát megpucoljuk, a búzát lisztté őröljük, majd a robotgépben a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
Ha ropogósan szeretitek, ne daráljátok meg túlságosan, hagyjátok durvára.
Ezek a kiálló részek istenien megsülnek.
Aztán lehet letornázni
Karalábépörkölt:
A hozzávalókat összevágjuk, illetve a répát reszeltem, és jól összedolgozzuk az olajjal és a fűszerekkel.
Díszíthetjük áztatott dióval, mandulával.
Jó étvágyat!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.