Hozzávalók:
5dkg vaj,5dkg barna cukor v.nádcukor (ezek hiányába sima cukorral készítettem.)
0.5dl tejszín,1doboz ananász.
Tésztához: 20dkg cukor,4db tojás,10dkg vaj,csipet só,15dkg liszt,1/2csomag sütőpor,1cs vaniliáscukor.
Elkészítés:A karamellhez lassú tűzön összeolvasztjuk a vajat,a cukrot,és a tejszínt,pár percig forrakjuk.
Egy kivajazott formába öntjük(Kapcsos tortaforma nem jó),és kissé hűlni hagyjuk.
A tésztához a cukrot és a vajat habosra keverjük,majd bele keverjük a sütő poros lisztet,
sót,vaniliáscukrot.Végül óvatosan belle keverjük a felvertt tojásfehérjét.
A cukros alapra rakosgatjuk az ananász karikákat.tetejére öntjük a tésztát és
előmelegített 180.fokos sütőbe 40percig sütjük.Majd 10-15percig pihentetjük.
forma tetejére helyezzünk egy tálcát,és gyors mozdulattal fordítsuk meg,hogy ki
tudjuk borítani a formából.
Kinálhatunk mellé vanilia fagylaltot.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.