Hozzávalók:
40-50 dkg karfiol, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 szál zeller zöld,3 db közepes burgonya, 1 közepes fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, (aprítva) 1 evőkanál liszt, 2 tk fűszerpaprika, 1,húsleveskocka, só, bors, ízlés szerint
Galuskához: 1 db tojás, liszt amennyit felvesz
Elkészítése:
A megtisztított, megmosott, zöldségeket karikára vagdalom. A hagymát apróra vágom és olajon üvegesre párolom, majd ráteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, és felöntöm 2 dl vízzel, és párolom 10-15 percig. Ekkor rászórom a lisztet, és a paprikát, csomómentesre elkeverem, és felöntöm 2,5 dl vízzel. Amikor felforr, beletesszük a burgonyát, és a karfiolt, leveskockát,majd puhára főzzük. Tojásból lisztből,galuskát készítünk és a levesbe főzzük, petrezselyemzölddel megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.