1 kg karfiol,
10 deka vaj,
8 deka liszt,
só,
petrezselyemzöldje,
2 deci tejföl,
1 tojás.
2 gerezd fokhagyma
A karfiolt apróra vagdaljuk, vagy szétszedjük, annyi sós vízzel fõzzük puhára, hogy éppen ellepje.
Ha megfõtt, leszûrjük és 10 deka vajból és 8 deka lisztbõl világos rántást készítünk. A petrezselyemzöldjét és a fokhagymát is apróra vágva is hozzáadjuk, feleresztjük a karfiol levével, de vigyázzunk, nehogy híg legyen, mert a karfiol leve legtöbbször több, mint szükséges.
Végül a 2 deci tejfölt a tojás sárgájával elkeverjük s azt is belekeverjük.
Még egyet hagyjuk rottyanni összefőzzük és készen van.
Nagyon finom ízletes főzelék sült oldalashoz is kiváló.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.