4-5 szál sárgarépa
1 szál gyökér
1 nagyobb fej karfiol
1 evőkanál liszt
1 tk só
1 késhegynyi őrölt bors
1 tk Házi vegeta, magam készítem de a bolti is megfelel
1 tk őrölt pirospaprika
kevés étolaj
Petrezselyem
Grízgaluska :
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál olvasztott vaj
pici só
1 tojás
Az olajon elkezdem dinsztelni a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is.
Így dinsztelem kicsit, utána pedig belerakom a lisztet zsemleszínűre pirítom és félrehúzva a pirospaprikát is beleszórom majd felöntöm vízzel.
A megtisztított karfiolt, rózsáira szedve, a nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Még annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg.
Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.
Adok hozzá sót, vegetát,ráteszem a petrezselymet és fedő alatt elkezdem főzni.
Amikor már majdnem megfőtt a karfiol és a répák ,akkor belekanalazom az előre elkészített grízgaluska alapot.
Kicsit később még megkóstolom, hogy kell-e bele még só, ilyenkor teszem bele a borsot.
Lassan főzve még egyet forralok rajta ,hogy a galuska is megfőjön .
Összefőzöm, és kész a fincsi leves.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.