Ezt én is szeretem, nagyon finom! Nálam is van fent egy hasonló, Mátrai borzaska. Annyi a különbség, hogy én nem áztatom be tejbe a húst előző nap.
4 szelet karaj csont nélkül
4 dl tej
1 fej fokhagyma
20 dkg trappista sajt
2 dl tejföl
só
étolaj
őrölt fekete bors
2 db burgonya
liszt
1 db tojás
Előkészítés: A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A húst a fokhagyma felével a tejbe áztatjuk. Legjobb előző nap, de legalább 1 órát.
Elkészítés: A húst lecsepegtetjük és a tejből a tojással, borssal, reszelt burgonyával és liszttel sűrű masszát keverünk. A húst lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük. A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval.Tálalásnál a húsra teszünk a fokhagymás tejfölből majd reszelt sajtot szórunk rá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.