A piskótához
(egy 26 cm átmérőjű tortaformához):
8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál holland kakaóporű
Krém:
1 csomag csokoládé ízű pudingpor, 4 dl tej, 20 dkg vaj/Rama, 10 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor rum aroma, 1 kis tábla 75 %-os csokoládé.
15 dkg marcipán
A hozzávalókból piskótát sütünk. 180 fokon tűpróbáig.
A krém elkészítése:
1 csomag csokoládés pudingport felfőzzük 4 dl tejjel, dúsítjuk 1 evőkanál holland kakaóporral és ízlés szerint 75 %-os kakaótartalmú csokoládét olvasztunk bele.
20 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral és 1 vaníliás cukorral, apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Rummal ízesítjük.
A kihűlt piskótát kétszer töltjük a csokoládékrémmel, majd a piskótából középen ék alakot vágunk. Ez lesz a katica törzse, a végéből egy darabot levágunk ebből készül a feje. Összeállítjuk a tortát, a krémmel rögzítjük egymáshoz, majd az egész tortát vékonyan bekenjük a maradék csoki krémmel.
15 dkg marcipánt piros ételfestékkel színezzük, két vastagabb fólia között egy köralakot nyújtunk. Ketté vágjuk a tortára illesszük. A tetejére csokoládéból pettyeket rajzolunk, a „Kojak” nyalókát a fejbe szúrjuk, törzset és a farokrészt megszórjuk tortadarával. .
Az ötletet erről az oldalról vettem.
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/tortak/katica-torta.html
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.