A tésztához
5 tojás
30 dkg cukor
15 dkg vaj
4 teáskanál azonnal oldódó kávé
10 dkg olvasztott csokoládé
2 evőkanál kakaópor
35 dkg liszt
1 sütőpor
3 dl tejföl
A krémhez
30 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
10 dkg vaj
10 dkg mascarpone
3 teáskanál azonnal oldódó kávé
E
1. A tésztához habosítjuk a cukrot a vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Vízfürdőben megolvasztjuk a csokoládét, kevés meleg vízben elkeverjük a kávét, majd
a tejföllel és a kakaóporral együtt a tojásos masszához keverjük. A sütőporos lisztet is beledolgozzuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk a csokoládés keveréket, majd 180 fokosra melegített sütőbe tesszük. 20 perc után 170 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, szükség esetén alufóliával fedjük a tésztát. Körülbelül 50-55 perc sütés után tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész van, hagyjuk teljesen kihűlni, csak ekkor vágjuk félbe.
Míg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: lábosba öntjük a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, és a vajjal meg a kávéval együtt állandó keverés mellett fölolvasztjuk. Amikor már csak langyos, eldolgozzuk benne a mascarponét, és teljesen kihűtjük. Közben félóránként átkeverjük habverővel. Érdemes odafigyelni a krém állagára, s akkor használni, amikor már épp szépen kenhető. Ekkor bő harmadrészét az alsó tortalapon simítjuk el, a többi krémmel pedig a torta tetejét és oldalát vonjuk be. Ízlés szerint mintázzuk, díszítjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, utána tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.