Hozzávalók :
1kg liszt
1 kis doboz kefir
1/2 dl olaj
2 egész tojás(nekem L-es volt)
1 cs. élesztő(friss kocka,vagy 2cs.szárított)
1 púpos tk.só
4-5 dl.tej (nekem 5 dl.kellett)
A liszthez morzsoljuk az élesztőt,(ha friss)majd a többi hozzávalóval keményebb nokedli tésztát keverünk géppel,majd egy nagyobb kiolajozott nejlonzacskóba tesszük és mehet a hűtőbe.
Elvileg másnap süthető,de én már egy pár óra múlva sütöm és nagyon finom már ekkor is. :D
10 napig hűtőben eláll,bármikor elővehető és pillanatok alatt kész a friss lángos.
(Nem kell futtatni az élesztőt és a tejet is hidegen keverjük hozzá.)
Jó étvágyat hozzá! <3
Ezt a receptet már 25 éve használom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.