25 dkg tördelt háztartási keksz
25dk darált háztartási keksz
2dl víz
25 dkg porcukor
5 dkg ét kakaópor
25 dkg Rama
0.3-0.5 dl rum
Egy tálba összeöntjük a tördelt és a darált háztatási kekszet.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal.
Egy lábosba tesszük a vizet,kakót,cukrot,ramat és addif főzzük még a rama kocka teljesen el nem olvad (kb 5-6 perc).
A tűről levéve rummal ízesítjük és kekszekre öntjük.Összekeverem őket.majd az őzgerincformába simítjuka masszát.Miután kihűlt berakom a hűtőbe 2-3 órára,hogy megdermedjen.Tálaláskor vágódeszkára borítjuk,lehúzzuk a folpackot és szeleteljük.
Ízesíthető a massza: Citrom-narancshéjjal,mazsolával,mandulával vagy durvára vágott dióval.
Jó étvágyat kívánok ;)!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.