1 közepes fej kelkáposzta
2 közepes krumpli
só, bors
1/2 kk. kanál köménymag
1 mk. kanál majoránna
1 ek. zsír
1 ek. liszt
2 dl tej
2 pár virsli
pirospaprika
kevés zsír a sütéshez
A kelkáposztát szeletekre vágom és a kocára vágott krumplival együtt felteszem főni, annyi vízben, hogy ne lepje el. Azért nem kell sok víz, mert engedni fog a káposzta. Fűszerezem sóval, borssal, köménymaggal. Én nem szoktam nagyon szétfőzni, amikor a krumpli megfőtt, már jó a káposzta is. A zsírból és lisztből világos rántást készítek, hozzáöntöm és a tejjel hígítom fel. Ekkor teszem bele a majoránnát, azzal nem kell főzni, mert ha sokáig fő, keserű lesz, ha kell még sózom picit és egyet forralok rajta. A virslit karikára vágva kevés zsíron megsütöm, majd a tűzről levéve keverek hozzá egy kis pirospaprikát, tálaláskor a virslivel együtt ebből csurgatok keveset a főzelékre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.