Mennyi mák kell hozzá? Nagyon Ígéretes,de várok,míg megtudom a mennyiséget.
60 dkg rétesliszt
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliácukor
2,5 dl tej
1,5 dl tej
2 db tojássárgája
6 dkg vaj
3 dkg élesztő
5 dkg kakaópor
2 db kockacukor
só ízlés szerint
vaj a forma kikenéséhez
Máktöltelék:
2 dl tej
10 dkg porcukor
20 dkg darált mák
1 kávéskanál törött fahéj
1 db citromhéj
5 dkg mazsola
A vajat porcukorral és vaníliás cokorral habosra keverjük.
Beletesszük a tojássárgáját és még összekeverjük.
Az élesztőt és a kockacukrot langyos tejjel összekeverjük, és kelni hagyjuk.
A lisztet és a sót, a kikevert masszát, a megkelt élesztőt, tejet összeöntjük, és jól kidolgozzuk, majd meleg helyen pihentetjük.
A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kisodorjuk, és megtöltjük máktöltelékkel, és összesodorjuk, és a vajjal kikent kuglóf formába helyezzük.
Még egy kicsit kelni hagyjuk, és előmelegített 180 C fokos sütőben megsütjük.
Tűpróbát végzünk, hogy a kuglóf átsült e. ( ha a hústűhöz nem ragad hozzá a massza, akkor jó )
A kész kuglófot még egy kicsit állni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és enyhén porcukorral meghintjük.
Máktöltelék:
A tejet porcukorral felforraljuk, folymatos keverés mellett beleszórjuk a darált mákot, és jól összekeverjük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a törött fahéjat, a reszelt citromhéjat és a megtisztított mazsolát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.