3,5 dl langyos víz,
1 cs.(7gr)instant élesztő,
1-1 kávéskanál cukor és sikér,
1,5 kávésk só,csipet aszkorbin és annyi liszt amennyit felvesz.
kb 35 dkg liszthez hozzáadjuk az élesztőt,cukrot,sikért és aszkorbint.
Hozzáöntjük a langyos vizet,és elkezdjük dagasztani,hozzáadjuk a sót és még annyi lisztet hogy dagasztás közben ne ragadjon a kezünkre és az edény falához.Kissé olajozott tálba tesszük lefedve.
Kelesztjük kb 40 percet,majd kicsit átmozgatjuk a tésztát.
Ezt 3xmegismételjük.
Az utolsó átmozgatás után formázzuk,sütőpapíroson jénaiba tesszük,befedjük és kelesztjük újabb 25-30 percet,majd a tésztát bevágjuk.
Lespricceljük vízzel a jénai tetejét is.
A sütőt bemelegítjük 230C-ra.
A tészta bevágása után kb 20perc elteltével mehet a sütőbe.
Tetővel addig sütjük,míg eléri a tetőt,majd a nélkül 200C-on a kívánt szín eléréséig.
Ha megsült rácsra tesszük,vízzel lespricceljük és hűvös helyre tesszük hogy kihűljön.
Ha teljesen kihűlt lehet szeletelni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.