Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség ételek receptek » Kim chee ismét

felvitel dátuma: 2014-06-25 19:24:05       mai nézettség: 1       nézettség: 1168
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb kínai kel,
1 jégcsapretek,
3 közepes sárgarépa,
3 gerezd fokhagyma szétnyomva,
6 szál újhagyma,
2 teáskanál gyömbér,
3 csili, ( én most csilipehellyel, és saját, darált, sós, enyhén csípős paprikámmal helyettesítettem. Tettem bele a csípőssége kedvéért 1 csipet bhut jolokia csilitport, ami évekig guinness rekorder volt a csípősségét illetően.) 
1 kanál cukor, (én szorbitot tettem hozzá)
2 kanál almaecet,
1 kanál szójaszósz,
1 kiskanál halszósz,
só.
Előkészületi idő: 180 perc


Elkészítés:
Ennek a salátának, minimum három napig érnie kell. A lényege az, hogy előerjedt (fermentált) állapotba kerülnek alkotói, és a probiotikus mikróbák így könnyen kerülnek szervezetünkbe. Hihetetlenül egészséges, koreai nemzeti étel! Most a kínai kel mellett uborkát is tettem hozzá, amit nem bántam meg. Nagyon finom lett.
Ezúttal, a kel külső leveleit lebontottam, és a nagyobb levelek keményebb végeit levágtam. Ezt, egy kínai édes-savanyú étel készítésére használtam fel. A sárgarépát, zöldséghámozóval csíkoztam fel, és a jégcsapretket is. Az újhagymát hosszában kettévágtam, majd 3 cm-es darabokra. A fokhagymát szétnyomtam.
A kel leveleit meleg, sós vízbe áztattam éjszakára, majd reggel, a vízből kivéve, nagyobb tálban összekevertem a többi hozzávalóval. Belekerült a csíkozott sárgarépa, a retek, az újhagyma, a fokhagyma, a gyömbér, a paprika, (ami a hozzávalókban leírt módon igen csípős) a cukor, a szója, és halszósz, majd a só. Akkora edénybe raktam, (eredetileg befőttes üvegbe is szokták) amiben minden elfért, és a hűtőbe tettem. Másnapra kicsit már megvonult tartalma, így mivel kicsit összeesett, vágtam hozzá annyi uborkát, amennyi még belefért. Naponta megforgattam, és öt nap alatt ért meg. Közben megkóstoltam, és mivel az eredeti ízhez képest savanyúsága enyhén csökkent, kevés almaecetet ismét tettem rá.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.