Én már készítettem ilyet korábban, és így igaz, ahogy írod. Nagyon egyszerű, olcsó és finom.
Elegem lett abból, hogy nem kapok kókusztejet, ha egy helyen van is, nagyon drága. A paleo sütikhez viszont nagyon jó a házi kókusztej is. Merem ajánlani. Van több módja ennek az elkészítésnek.
Főzés nélkül: 15-20 dkg kókuszreszeléket leöntünk forrásban lévő vízzel és hagyjuk állni pár órát, akár egy éjszakát is lehet. Aztán másnap átturmixoljuk és leszűrjük, a tejet a hűtőbe tárolva 2-3 nap is fogyaszthatjuk.
Főzéssel: én így szoktam
15-20 dkg kókuszreszelék
8dl-1 liter víz
A vizet felteszem egy nyeles lábasba kicsit forrni, majd beleteszem a kókuszreszeléket és főzöm pár percig kavargatva. Félreteszem és hagyom kihűlni. Kihűlt, akkor turmixolom és leszűröm a tejet. Hűtőbe teszem és másnapra egész vastag föle lesz. Ki kell fogni a kókuszreszeléket is, mert ha nagyon száraz, azaz szárított, akkor előfordul, hogy nem lesz a tej olyan jó, hanem inkább vizesebb.
Szoktam használni süteményekhez, vagy néha kávéba, de pár napig eláll a hűtőben tárolva. Lehet főzeléket is sűríteni vele tej helyett. Kakaót is készítettem ár belőle, kókusztej+Holland kakaópor+nyírfacukor.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.