10 dkg köles
csipet só
15 dkg sárga patiszon (cukkini)
1 kisebb fej vöröshagyma
10 dkg reszelt sajt (parmezán)
1 csokor petrezselyem
1 tojás
só (ízlés szerint)
fehér bors www.toldifuszer.hu
1 tk. étkezési keményítő
1 gerezd fokhagyma
1 ek. tejföl
A kölest 2x mennyiségű vízben csipet sóval megfőzzük.
A hagymát kockára vágjuk. A patiszont vékony csíkokra vágjuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselymet összevágjuk.
A megfőtt kölest és a összevágott hozzávalókat a sajt felével, tojással, sóval, borssal összedolgozzuk. (Fasírt állagú lesz)
A tejfölt, fokhagymát étkezési keményítőt összekeverjük.
Az összegyúrt masszából lepénykéket formálunk, a tetejére dió nagyságút teszünk a tejfölös masszából.
200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
9-10 db lepényke lesz ebből a mennyiségből.
Előételnek, de főételnek is kitűnő.
Eredeti recept itt: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/zoldseges-etelek/2754-sargarepas-koles-lepeny-recept.html
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.