Anna! A kosárkákat ki kell előtte vajazni?
tésztához:
10 dkg. cukor
15 dkg, zsir
2 egész tojás
40 dkg. liszt
fél sütőpor.
töltelékhez:
30 dkg. cukor
2 egész tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál liszt
1 db. 10 dkg.-os étcsoki
25 dkg. margarin
A cukrot a zsirt, és a tojást jól összekeverjük.
Beletesszük a lisztet, a sütőport,összegyúrjuk, majd dió nagyságu gombócokat formálunk belőle.
Kosárkákba nyomkodjuk majd világosra sütjük.
A hozzávalókat felfőzzük majd belekeverjük a margarint, és az étcsokit.
Ezzel töltjük a kosárkákat.
Tetejét díszithetjük kókuszreszelékkel, szines tortadarával.
Anna! A kosárkákat ki kell előtte vajazni?
Igen, minden egyes megtöltés előtt, feltétlenül.
én nem szoktam kivajaznimert zsíros tészta, és nem ragad bele a formába.
Jól néznek ki,és a látványtól már híztam is! :-)
Szerintem a zsír arány nem pontos Én még 10dkg-ot tettem hozzá hogy könnyen gyúrható legyen!!
Jó a zsírarány. Én évek óta így sütöm.Már hosszú évek óta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.