220 gr TK rozskovász
700 ml víz
440 gr BL 55 finomliszt
200 gr BFF 55 rétesliszt
460gr BTKL liszt
150 gr BL 80 as nagyis kenyérliszt
2 ek kefír
22 gr só
A hozzávalókat bedagasttjuk, én este készítettem és 1 óra pihentetés után 4X hajtogattam 30 percenként, majd a nagy topperer tálban lefedve hűtóbe tettem éjszakára. Reggel kivettem , szép hólyagos volt, megformáztam és lisztezett kelesztőtálba visszatettem konyharuhába csomagolva. Itt pihent kb 5 órahosszán kersztül. Majd bekapcsoltam a sütőt, benne a kővel és felfűtöttem 250 fokra. Ezalatt a kenyeremet megmostam kis hodeg vízzel és bevágtam pengével, maj becsúsztattam a felhevült kőre. 15 percig ezen a hőfokon, majd lentebb vettem 210 fokra és így sütöttem 45 percig. Eközben még egyszer mosdattam sütés közben, majd sütés után forrón.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.