A nagy 5 literes üveg...
3 kg 12 cm-es uborka
só
megyfa , szőlő-levél, kapor, ha már van zöld szőlő az is
1 nagy szelet lángon megpirított kenyér
Az uborkákat alapos megmosás után ...
levágjuk a két végét, be vágjuk az uborka 3 részén....régen soha nem tudtam miért 3-ba van vágva, ....mert 3 párnácskája van az uborkának ott a legvastagabb.
üvegbe rakjuk ,
tetejére tesszük a leveleket, a szőlőt, kaprot, annyi kanál sót ahány literes az üveg
Lezárjuk a pirított kenyérrel....és egy kistányérral az üveg száját.
Napra tesszük érlelni...2-3 nap alatt készen van a finom ropogós uborka
az uborkákat kivéve átszűrjük a levét, az egészet visszapakoljuk és hidegen tartjuk amíg el nem fogy. Ajánlatos azonnal beszerezni a következő adaghoz valót.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.