· 2,5 kg közepes méretű kovászolni való uborka
· 6 dkg só
· 2 csokor kapor
· 25 dkg kenyér
· 1 nagy fej fokhagyma
· 2 l víz
· 1 db 5 literes befőttes üveg
Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot.
Az uborkákat vízbe rakom.
Mindegyiket alaposan megdörzsölöm megmosom és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 helyen hosszában végigvágom az oldalát, hogy jobban átjárhassa majd a sós víz.
Berakom őket az üvegbe, és rádobálom a nagy fej fokhagyma megpucolt gerezdjeit.
A tetejére rakom a másik csokor kaprot, felöntöm kb. 2 liter sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát, és a tetejére teszem a kenyeret.
A vízet mindig megkóstolom, és akkor elég sós, ha olyan, amilyennek a kész uborkát szeretném.
Az üveg tetejére egy kistányért helyezek és kirakom a napra.
Éjszakára is kint hagyom.
Nagy melegben maximum 3 nap alatt megérik.
Ha jónak gondolom, akkor óvatosan kiveszek egy darabot belőle, és megkóstolom.
Ha tényleg elég érett, akkor leszedem róla a kenyeret és a kaprot.
Az uborkákat műanyag dobozba teszem, ráöntöm a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele, és rádobálom a fokhagymákat is.
Hűtőben lehűtve tárolom .
Nagyon finom ízletes .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.