Klassz recept, bevitorlázott a receptkonyvembe, koszi!
4 db nagyobb burgonya
15 dkg sonka
10 dkg bacon
20 dkg reszelt trappista
3 dl tejföl
1 szál póréhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
só
őrölt fehér bors
ételízesítő
Előkészítés: A burgonyákat héjában megfőzzük. A paprikát, bacont, sonkát, póréhagymát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A burgonyákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk. A "kaparékot" villával összenyomkodjuk és elkeverjük 1 dl tejföllel, a reszelt sajt felével, az apróra vágott baconnal, sonkával, paprikával és póréhagymával. Ízesítjük sóval, borssal és vegetával, majd a burgonyákba töltjük. Tetejüket megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.
A vitorla: póréhagyma zöldje és fogvájó.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.