Ez igen finom márt megcsináltam én is
2-3 sárgarépa,
1-2 petrezselyem,
1 kanál zsír vagy olaj,
5 db krumpli,
1 teáskanál őrölt piros paprika,
1 tk ételízesítő,
1 tk só
(vigyázunk a sózással, csak ha muszáj akkor tegyünk, mert az ételízesítő is sós),
1 csokor petrezselyemzöld.
A zöldségeket vékonyan megtísztítom új zöldség lévén csak kapargatni kell, talán egyszer vágjuk el közepén, hagyjuk egyben olyan zsenge majd forró zsírban megdinszteljük, hozzátesszük a paprikát, a kockára vágott krumplit, feltöltjük forró vízzel, és puhára főzzük. Ízesítjük az ételízesítővel, sóval.
Daragaluskát készítünk, 5 evőkanál búzadara csipet só,1 kanálnyi olvasztott vaj és 1 tojásból:
Az olvasztott vajban kikeverem a darát és beleteszem a tojást sót és jól elkeverem hogy megszívja magát, majd amikor a levesünk majdnem kész kiskanállal lassú tűznél beleszaggatom, akkor jó ha a leves tetejére feljön
Megszórjuk petrezselyem zölddel a levesünket és tálaljuk .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.