Ez a töltött káposzta a gyerekkori emlékeket eleveniti föl.
Hozzávalók: 70 dkg darált hús, 25 dkg kukorica dara, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 púpozott evőkanál zsír, vagy olaj, 5 gerezd fokhagyma, 1db zöldpaprika, só, bors, delikát,ízlés szerint, 1 fej édeskáposzta. 1/2 l paradicsomlé
Elkészítése:
Először a káposztát forró vízben a leveleire szedjük, és a vastag ereit levágjuk ha nagyok a levelek akkor ketté tépjük. A hagymát paprikát apró kockára vágjuk és üvegesre pároljuk a fokhagymával együtt. Ekkor a húst hozzáadjuk megszórjuk fűszerpaprikával, sóval, és kevés vizet adunk hozzá majd készre főzzük és langyosra hűtjük. A jól megmosott lecsurgatott kukorica darával összekeverjük a húst, és ízlés szerint fűszerezzük. A káposzta levelekbe betekerjük, én pataki tálba raktam felöntöttem vízzel úgy, hogy ellepje a káposztát, és betettem 45 percre előmelegített sütőbe. Az idő leteltével a levet leöntöttem róla, és ½ l paradicsom levet rá öntöttem majd 20 percre vissza tettem még a sütőbe.
A zsiradékot nem szabad sajnálni belőle mert kemény marad a töltelék!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.