Fincsi!!
400 gr főtt kukorica, vagy kukoricakonzerv
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál keményítő liszt
1, 5 l víz
3 deci főzőtejszín
4 evőkanál olaj
2 kiskanál tengeri só
1 csapott kiskanál feketebors
kevés chili
Csípős paprikakrém, lehet házi is
Az apróra vágott hagymát, a fokhagymával az olajon megfuttatom. A vízből elveszek 2 decit, ebben elkeverem a keményítőlisztet, és a többi vízzel a hagymára öntöm, beleteszem a kukoricát, néha kevergetve a forrástól főzöm 4- 5 percet. Beleteszem a sót, a chilit, a feketeborsot. A tűzről leveszem, bot mixerrel kimixelem, belekeverem a tejszínt, felforralom, néha megkeverem. A tálaláskor minden tányérba teszek egy jó kiskanálnyi paprikakrémet. Ez a leves úgy jó, ha csípős. Kenyérrel fogyasztható.
Meglepően ízletes, laktató leves. Kívánok jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.