Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / bárány recept » Kuszkusz zöldséges bárányhússal

felvitel dátuma: 2013-03-27 01:58:59       mai nézettség: 1       nézettség: 3184
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Kuszkuszhoz
2 egész tojás

annyi liszt, amennyit a tojások felvesznek
a kifőtt kuszkuszra kb. 2 kanál olaj és 2 kiskanál paprikakrém
A húshoz
600 gr báránylapocka kicsontozva, apróra kockákra vágva
1 kisebb zöldborsó konzerv, vagy friss borsó, kb. 100 gr
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 darab zeller
2-3 evőkanál hidegen sajtolt fűszerpaprikamag olaj
http://grapoilashop.hu/
2 evőkanál liszt
1 deci paradicsomlé, vagy 1 kanál paradicsompüré
húslé leveskockából, kb. 3 deci
kevés köménymag

őrölt feketebors
 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 80 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A kuszkuszt én házilag készítem, igaz ezt reszelem, nem olyan, mint az eredeti, de talán finomabb.
2 egész tojást egy tálkába ütök, megsózom, és annyi rétes-, vagy daraliszttel, amennyit felvesz, kemény, reszelhető tésztává gyúrom.
A tésztagolyót lereszelem, de közben a reszeléket állandóan lisztezem, kézzel morzsolom, nehogy összeragadjon.
Átszitálom, forrásban lévő vízben gyorsan kifőzöm. Néha előre elkészítem, akkor megszárítom, és zárható pohárban tárolom, s mikor szükségem van , kifőzöm.
A húst megsózom, liszttel elkeverem.
Felhevített olajon az apróra vágott hagymát megpirítom.
A húst ráteszem, állandóan kevergetve megpirítom. Hozzáteszem a szétzúzott fokhagymát, a köménymagot, a borsot.
Felöntöm paradicsomlével, a húslével, letakarom, majdnem puhára párolom.
Közben a répát, a zellert megtisztítom, vékony szeletekre vágom, a borsóval együtt a húshoz adom, készre párolom.
A tálaláskor a kuszkuszra teszem a húst.
Jó étvágyat!
 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.