60 dkg pulykamell file
1 nagy fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
0,5 dl hidegen sajtolt olivaolaj
http://grapoilashop.hu/
2 sárgarépa
1 cukkini vagy tök
1-2 pohár csicseriborsó izlés szerint
2 ek sűritett paradicsom
1 kk őrölt fahéj
2 tk őrölt koriander ( hasznalhatjuk a zoldjet is)
Só, bors izlés szerint
1-2 cs kuszkusz
3 dl viz
A húst kockára vágjuk és olajon addig puhitom amíg kifehéredik.
A hagymát nem tul aprókockára vágjuk és a húshoz keverjuk kicsit piritjuk tovább, majd hozzáadom a paradicsom sűritményt és felengedem 3 dl vizzel.
Jól összekeverem, majd a vastagabb karikára vágott sárgarépát és a cukkini vagy tök karikákat is ovatosan belekeverem.
Befűszerezzük és puhára főzzük.
Az utolsó 1-2 percre hozzáadom a lecsepegtetett csicseriborsót, átforgatom és elzárom a gázt.
Elkészítjük a kuszkuszt a csomagoláson feltüntetettek szerint.
Mikor elkészült tálaljuk a zöldséges húst a kuszkusszal. Konzerves csicseriborsót használok, mert az már puhára előfőzött.
Főzési idő kb 50 perc.
Aki nem szereti b szafttal az 3 dl viz helyett használjon 1,5 dl- t, és fele mennyiséget a fűszerekből!
Kuszkusz miatt érdemesebb bő szafttal késziteni, mivel a kuszkusz magába szívja a folyadékot rögtön.
Éppen ezért a maradékot ne keverjük össze, hanem külön dobozban tároljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.