Ha gyorsan és könnyen akarom elkészíteni akkor
1 cs Tante Fannyi Friss pizzatészta 400 g
Ha van időm akkor választhatom a munkásabb megoldást is:
Pizza tészta:
35 dkg liszt
2dl tej
fél kocka friss élesztő
1-1 csapott kávéskanál só és cukor
1 kávéskanál olaj
,,Szövéshez": kb. 7db roppanó virsli vagy frankfurti virsli
Lekenéshez: 1 db tojás
A Tante Fanny pizzatészta 400 g kicsomagolom és a tepsibe helyezem, majd folytatom ugyanazt a technikát, mint az alant leírtak.
Kovászt készítek: (Érdemes ezt készíteni minden élesztős tésztánál, mivel a tészta hamar megkel)
A tejet egy lábosban meglangyosítom, eközben egy bögrében az élesztőt egy kanál porcukorral folyósra keverem, majd ráöntöm a langyos tejet, megszórom lisztes és konyharuhával letakarom.
Figyelni kell a kovászra,nehogy kifusson, mert nagyon hamar elkezd feljönni a bögrében.
Egy tálba beleteszem a lisztet, hozzáadom a kovászt,a tejet,olajat és a legvégén a sót.
Ha nem állna össze a tésztánk, akkor adjunk még hozzá tejet.
Miután összegyúrtam a tésztát, félreteszem és pihentetem.
Akkor jó a tészta, ha már a kétszeresére dagadt.
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Pizza vágó kőrkéssel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.
Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé.
Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a "lábtörlőt".
Jó étvágyat kívánok hozzá :)!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.