Jutka, teljesen az én gusztusom szerint fozol, nagyon-nagyon finoman. Imádom az igazi nyári lecsót és pontosan így készítem mint Te. Puszillak!
1 db öklömnyi hagyma
4 csík füstöltszalonna, bőrén hagyva, falatokra bevágva.
20 karika füstölt kolbász /parasztkolbász/
10 db paprika, vegyes színű lehet /piros, sárga, zöld /
5 db paradicsom /tojásnyinál valamivel nagyobb./
só
A szalonna szeleteket egy mályebb teflon serpenyőbe, vagy vokba tesszük. ha kiolvadt a zsír belőlük, beledobjuk a kolbászkarikákat, egy-két percig kavargatjuk, majd a vékony karikára felszelt hagymát tesszük a vokba, ahol nagy lángon, kevergetve dinsztelni kezdjük.
Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, beletesszük az edénybe a karikára vágott paprikát és jól összekeverjük. Tetejére hintjük a sót.
Közben felteszünk egy kis fazékban vizet forrni, és amikor forr, beletesszük a paradicsomokat amiknek a héjját a kocsánnyal szemközti oldalon keresztben bevágtunk. benne hagyjuk újraforrástól számítva egy percig. Hideg vízbe kiszedjük amiben a paradicsomok szinte "kibújnak a bőrükből"!
Ezután a paradicsomokat szeleteljük és a sülő paprikához keverjük. Nagy lángon még 3 percig kavargatjuk. Utána tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.