Mennyiségtől függetlenül:
Paprika
paradicsom,
só,
nátriumbenzoát
A paradicsomot megtisztítom, félbevágom, egy edénybe odarakom főni, amikor már jó leveses, elzárom a lángot alatta , kicsit hűl, majd átpasszírozom. Adok hozzá sót. Ebben a paradicsomban kicsit megfőzöm a feldarabolt paprikát apránként, kiszedem lecsepegtetve üvegekbe rakom, amiket jól megrázogatok hogy minél több férjen bele. Amikor mind kifőtt teszek nátrium benzoátot a fővő paradicsomba, elolvad benne és minden üveget csordultig töltök, lezárom és mennek száraz dunsztba amíg ki nem hűlnek.
Télen megsütöm a hagymát és ráteszem ezt a lecsót, kicsit összefőzöm, ha kell még önthetünk hozzá paradicsomlét is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.