Nagyon finom lehet!
· 40 dkg paradicsom
· 60 dkg zöld paprika
· 2 nagy fej hagyma
· 5 dkg füstölt szalonna
· 2 evőkanál
olaj
· 1 kávéskanál piros paprika
· 1 csipet cukor
· 8-10 db tojás
pici só
A paradicsomot gerezdekre vágjuk.
A zöldpaprikát megmossuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük.
A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk.
A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.
Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk.
Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk.
Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk.
Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utána sózzuk., én egy csipet cukrot is rakok bele a végén mert az jobban kiadja az ízeket .
Amikor kész 8-10 db tojást kb ennyit szoktam erre az adagra ráütni.
A Tojásokat felverem és a még forró lecsóra öntöm majd készre sütöm .
Fontos hogy a tojást mindig frissen tálalás elött tegyük rá a lecsóra .
Friss ropogós kenyérrel vagy sós vízben főtt burgonyával tálalhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.