Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség ételek receptek » Lecsó télre

felvitel dátuma: 2012-08-06 20:52:57       mai nézettség: 1       nézettség: 3065
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • kb. 4-5 kg paprika
  • 4 db paradicsom
  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • zsír
  • ízlés szerint
  • tört pirospaprika ízlés szerint
  • 2 kk. Na-benzonat el is maradhat, de több zsírt kell használni, mint általában így a zsír is tartósít és a is télen az üvegben (nekem 6 üveg lett)
Előkészületi idő: 35 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

A paprikát és paradicsomot megmosom. A paprikát kicsumázom és feldarabolom. A hagymát megpucolom és szeletekre vágom, majd kicsit több zsíron megfonnyasztom. Félreteszem a tűzről, beleteszem a sót és a tört pirospaprikát, majd összekeverem és belekeverem a paprikát. Fedő alatt kis lángon többször átkeverve hagyom főni. Mikor már majdnem kész hozzáadom a feldrabolt paradicsomot. Én készre szoktam főzni, de lehet majdnem készre is.

Leveszem a tűzről és belekeverem a na-benzonátot, majd megtisztított üvegekbe töltöm, lezárom légmentesen, fejreállítom az üvegeket pár percre. Száraz dunsztba helyezem. Pár nap múlva kihűlt akkor kiveszem és a végleges helyére teszem. Télen csak felhasználom akár tojással, vagy kolbásszal, vagy hússal.

Ha na-benzonátot nem teszek bele, akkor a tetején mindenképp teszek egy adag zsíros levet, hogyha megszilárdul, akkor ez is tartósít.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Bözsike 2012 augusztus 19

Kicsit kevésnek tartom a 4 db paradicsomot ! Én is zsírral készítem,és fejre állítom az üveget, de semmiféle tartósítószert nem teszek bele, mert azért kell az üveget fejre állítani, hogy kiszoruljon a levegő, és így csírátlanítva lesz ! Évek óta így rakom el, és még sosem romlott meg.

0/10 csoti.henriette 2012 augusztus 27

Ez a tavalyi adag volt, az ideibe picit több paradicsomot tettem, nálunk nem szeretik nagyon paradicsomosan, éppen csak...tartósítót csak azért tettem bele, mert nagyon meleg a spajzszekrény és nem mertem csak felfordítva légteleníteni, féltem, hogy nem bírja ki. Köszi, akkor jövőre megpróbálom tartósító nélkül...

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.