igazán finom
Hozzávalók: 1 kg liszt finom liszt, 1 evőkanál só, 1 kocka friss élesztő, 2 dl langyos tej, az élesztőt felfuttatom egy kiskanál cukorral, és kb 2- 3 dl langyos víz, 7 – 8 dkg
olvasztott vaj, ( nem olaj vagy valami más)
Elkészítése: Langyos cukros tejben föl futtatjuk az élesztőt majd az 1 kg liszthez adjuk közben hozzáadjuk a sót, és a langyos vizet is. Mikor már. Mikor már nagyon ragacsossá vált, a kezünkön akkor már hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Ezt a tésztát addig dolgozzuk míg a tészta állaga olyan nem lesz mint a rágóguminak, tehát könnyen elváljon az edény falától. Ekkor beteszem a fedet kelesztő tálba kb 1 órán keresztül duplájára kell a tészta. Mikor meg kelt gyengéden átgyúrjuk és megformáljuk. Egy jénaiba, vagy pataki tálba sütőpapírral kibélelek és olyan
30 -35 percig még kelesztem, a tetejét bevagdalom 3 -4 helyen vizel bespriccelem a tésztát, és a jénai tetejét is ( Pataki tálnak csak a tetejét kell beáztatni hideg vízzel ) Előmelegített sütőbe 220 fokon sütni
25 - 30 perc múlva leveszem a tetőt róla és a kívánt szín eléréséig sütöm!
Ez a Gaby Baba recepje szerint van sütve.
Legegyszerűbb mai fehér kenyerem igazán ropogós de ugyan akkor foszlós házi kenyérkém
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.