A meglangyosított tejet kelesztőtálba öntjük, beletesszük a cukrot, sót, olajat, ráöntjük a liszt egy részét, és jól elkeverjük a finomra reszelt élesztővel. Kicsit hagyjuk felfutni az élesztőt. Ezután ráütjük a tojást, majd a többi liszttel simára dolgozzuk az egészet. Olyan keménységű legyen, hogy már ne terüljön el a tálban (nokedlinál keményebb), és ne ragadjon a keverőkanálra (én kézzel szoktam dagasztani). Légmentesen lezárjuk, és kétszeresére kelesztjük.
Kiborításnál ügyeljünk arra, hogy lisztezett legyen a deszka. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagságúra, és téglalapokra vágjuk. Megkenjük kemény lekvárral, és feltekerjük buktának. Olajozott tepsibe rakjuk, közeit olajozzuk, hogy össze ne ragadjanak, majd rögtön süthetjük is. Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük (180-200 fokon), tetejét megkenjük olajjal, és porcukorral megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.