( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
A kelbimbót lobogó, sós vízbe dobjuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük, lecsöpögtetjük.
Egy villával nem túl pépesre nyomkodjuk.
Beleszórjuk a lisztet, a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymákat, beleütjük a tojásokat és végül a lenmagot.
Alaposan átforgatjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk pár evőkanál olajjal, majd a masszából 1 púpos evőkanálnyit merünk a serpenyőbe és a kanál domború felével elsimítjuk.
Mindkét oldalukat 1,5-2 perc alatt megsütjük.
Sült virslivel kínáljuk.
Készíthetünk hozzá fokhagymás tejfölös mártogatóst is.
9 db lepényke lett belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.