Én tejfölt is teszek bele
1 kg krumpli
1 ek. fokhagymapor(vagy 5 gerezd fokhagyma)
1 tojás
2 ek. hidegen sajtolt repcemagolaj
http://grapoilashop.hu/
liszt
só
bors
hidegen sajtolt napraforgóolaj a sütéshez
A krumplit meghámozom, lereszelem, megsózom és állni hagyom kicsit.
Ezután leöntöm a levét, hozzáteszem a tojást, a 2. ek. olajat, majd annyi lisztet, hogy nem túl laza, de nem is kemény tésztát kapjak.
Belekeverem a fokhagymaport (vagy a zúzott fokhagymát), és a frissen őrölt borsot is.
Felhevített olajba evőkanállal halmokat teszek, amiket ellapítok és szép pirosra sütöm, mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatom a felesleges olajat róla. Aki szereti tejföllel is tálalhatja.
Toldi fűszereket használtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.