liszt 0.50, margarin/vaj 0.25, tojás 1, sütőpor 1, cukor 0.10, 1 citrom leve, héja
A töltelékhez: lekvár vagy párolt alma tetszés szerint - (amennyi 1 cm. vastagon betakarja a tésztát) 3 tojás, 0.20 dió darálva, 0.15 cukor.
A tésztát összedolgozom, elosztom 2/3, 1/3 arányban. A 2/3-ot kinyújtom a tepsibe, majd megkenem lekvárral vagy kirekom párolt almával. A 3 tovjás fehérjét habbá verem, hozzákeverem a sárgáját, mjd a darált diót cukorral, rákenem a lekvárra(vagy párolt almára). A maradék 1/3 tésztából rácsot készítek a tetejére. (Egy kevés darált diót cukorral mindíg szórok a tésztára, mielőtt a lekvár/párolt alma rákerülne)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.