szerintem nagyon jó recept
Hozzávalók: 1 kb. 1,5-2 kg-os, konyhakész csirke (bontott csirke), sült csirke fűszerkeverék
A töltelékhez: 20 dkg csirkemáj, 5-6 szelet szikkadt kenyér, tej, 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöld só, bors, majoránna, 4-5 tojás, zsír 1 db gomba,
A csirkét mossuk, majd fűszerkeverékkel kenjük át jó alaposan kívül, belül, és hagyjuk ebben 1 órát állni.
állítsuk össze a tölteléket.
A hagymákat reszeljük le, és üvegesre pároljuk meg a zöldet apróra vágjuk.
A kenyérszeleteket áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki a tejet belőlük.
A csirkemájat mossuk meg, majd egy kisebb késsel kaparjuk el.
Minden hozzávalót keverjünk jól el egy keverőtálban, fűszerezzük.
A csirke belsejébe töltsük be a masszánkat.
Ha marad, és fér a comb bőrök alá is töltsünk kevés tölteléket.
A csirke két végét (nyaka, fara) hústűkkel zárjuk be, hogy a sütés során ne folyjon ki belőle a töltelék.
Tegyük egy hőálló tepsibe, sütőformába, öntsünk alá kevés vizet, és zsiradékot, majd fóliával takarjuk le.
A csirke méretétől függően kb. másfél órán át süssük 180-200 fokon a pipit.
Ezt követően távolítsuk el a fóliát, és 180 fokon süssük arany barnára.
Jól illik hozzá a burgonyapüré, bármilyen saláta
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.