Miért került ez a recept a böjti ételek közé? Hiszen a hozzávalók között van gépsonka és erdélyi szalonna is.
25 dkg makaróni
1 evk só
2 dl sűrített paradicsom
-1 evk mórzsolt majoranna
10 dkg erdélyi szalonna
1 közepes fej vöröshagyma1,5 dl étolaj
15 dkg darált gépsonka
2 közepes ecetes uborka
Egy 3 literes fazékban vizet forralunk,és a makaróni ketté tőrve bele tesszük,ha forr a víz,és a sót is,negyed órát főzzük,és le szűrjük,és egy tálba tesszük a főtt makarónit.A darált gépsonkát egy felaprított hagymával ,és erdélyi szalonna kockákkal is egyszerremeg pároljuk,és ha jól össze értek az ízek,,hozzá tesszük a paradicsom szósznak háromnegyed részét,és a majorannát,és jól meg pároljuk kicsi idő alatt,és a tésztánkra öntjük,és el keverjük a makarónit,és a szószt,és be tesszük a mikróba negyed órára át sülni,és amikor ki vesszük,a mardék sparadicsom szószt hozzá adjuk a többihez,és el keverjük,az ecetes uborkát csíkokra szeljük és a tetejére ízelítésnek rá tesszük,és így fogyasztható,nagyon finom,pikáns ízű!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.