CSIRKE HOZZAVALOK : 4 egesz csirkecomb vagy 2 egesz comb es 2 szarny , ½ tk so , 1 tk piros paprika , ½ kk kurkum , 1-2 csipet fahej , ½ tk szaritott oregano . 2 tk olivaolaj , 4 tk szojaszosz , 4 tk chili szosz edes; ½ tk zuzott fokhagyma.
MAKLUBA HOZZAVALOK : ½ padlizsan ujjnyi vastag karikara vagva , 2 tk so , ½ edeskrumpli pucolva ujjnyi vastagra karikazva ,1 piros es 1 zold paprika ujjnyi vastag csikokra vagva , olaj a suteshez , 1 kozepes hagyma apro kockara vagva , 1 wpohar burgul , 1 ek etolaj , so , ½ kk bors , 1 tk hawaij fuszerkeverek , ½ tk kurkum , 1-2 nagyobb csipet fahej , 2 tk olivaolaj , ½ tk baharat , 500 ml huslevesle ,
DISZITES;:szeletelt mandula , aprora vagott petrezselyem
MAKLUBA ELKESZITESE a padlizsant besozom es; forro bo olajban pirosra sutom.tA visszamarad olajban a paprikat es az edeskrumplit is megsutom . Az aprora vagott hagymat a maradek olajban arany sargara dinsztelem, majd kiszedem az olajbol a hagymat egy nagyobb talba. A hagymahoz hozzaadom a burgult es; a fuszereket ,jol osszekeverem.Egy labas aljan szorosan egymas melle teszem a sult padlizsant ,erre rateszem a sult paprikat es vegul a sult edeskrumplit .Ovatosan rateritem a burgult es felontom a leveslevevel . Fedovel letakarva 20 perc alatt keszre fozom . FOZES; KOZBEN TILOS; A BURGULT KEVERNI !!! Amikor elkeszult leveszem a fedot a labasrol es egy nagyobb tallal vagy tanyerral lefedem a labast .Ovatosan egy gyors mozdulattal atforditom a labasbol a talra a zoldseges burgult.Biztonsag kedveert ussunk nehanyat a labasra ,hogy kicsusszon a burgul egyben. Ovatosan emeljuk le a labast a talrol .CSIRKE HOZZAVALOK : 4 egesz csirkecomb vagy 2 egesz comb es 2 szarny , ½ tk so , 1 tk piros paprika , ½ kk kurkum , 1-2 csipet fahej , ½ tk szaritott oregano . 2 tk olivaolaj , 4 tk szojaszosz , 4 tk chili szosz edes; ½ tk zuzott fokhagyma.
MAKLUBA HOZZAVALOK : ½ padlizsan ujjnyi vastag karikara vagva , 2 tk so , ½ edeskrumpli pucolva ujjnyi vastagra karikazva ,1 piros es 1 zold paprika ujjnyi vastag csikokra vagva , olaj a suteshez , 1 kozepes hagyma apro kockara vagva , 1 wpohar burgul , 1 ek etolaj , so , ½ kk bors , 1 tk hawaij fuszerkeverek , ½ tk kurkum , 1-2 nagyobb csipet fahej , 2 tk olivaolaj , ½ tk baharat , 500 ml huslevesle ,
DISZITES;:szeletelt mandula , aprora vagott petrezselyem
CSIRKE ELKESZITESE : egy labasba beletesszuk a fuszereket es hozzaadom a kette vagott combokat.Jol belemasszirozzuk a husokba a fuszert ,majd lefedve 5-10 percig parolom kozepes langon.Neha forgassuk meg a husokat , nehogy leegjen.Felengedem annyi vizzel ,hogy felig ellepje a husokat es keszre fozom 40 perc alatt.Mikor elkeszult a hust leszedem a csontrol es a zoldseges burgul melle talalom.Talalasnal megszorom keves szeletelt mandulaval es az aprora vagott petrezselyemmel
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.