Nagyon jól néz ki, imádom a kelt tésztákat!
Mákos, diós kelt tészta. Hozzávalók: 2,5dl langyos tej, 2 teáskanál cukor 1 cs szárított élesztő, 80 dkg liszt (én felesbe használom, rétesliszt és finomliszt) csipet só, 1 db tojás, 12 dkg Rama margarin.
Én a kenyérsütőben dagasztom, 8-as programon (1.óra 30 perc) A hozzávalókat belerakom és a többi a kenyérsütőre van bízva. Ha kész, akkor nyújtom megtöltöm, feltekerem és bekenem (1 tojás 1/2 evőkanál cukor elkeverve) Kicsit még kel a tepsibe és 220 fokon kezdem sütni, amint egy picit színesedik akkor visszaveszem 180 fokra és akkor kész, ha ilyen szép piros a teteje!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.