350 ml langyos tej
140 g puha vaj
2 tojássárgája
1 csomag éleszto
800 g simaliszt
80 g porcukor
1 kk vaníliaaroma
reszelt citromhéj (lime is lehet)
Kenéshez:
tojásfehérje
Tetejére:
egész mák
Az élesztot a langyos porcukros vaníliaaromás tejben felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a liszthez, a vajhoz, a tojássárgájákhoz és a citromhéjhoz. A tésztát kb. fél óráig kelni hagyjuk. Mikor megkelt, 5 cipóra osztjuk. Mindegyik cipót kor alakúra nyújtjuk és háromszogekre osztjuk. Attól fuggoen, hogy milyen nagy kifliket/patkókat szeretnénk, elosztjuk a tésztát. Én 7 részre osztottam. Mindegyik háromszoget a szélesebb végénél feltekerjuk, kicsit megnyújtjuk. Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk oket, megkenjuk tojásfehérjével és megszórjuk mákkal. Elomelegített sutoben 200 fokon 20-25 percig sutjuk.
A recept egy szlovák internetes receptgyujteménybol származik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.