1 kg burgonya
15 dkg mák+15 dkg cukorral darálva
1 tojás
40 dkg liszt
1 mokka kanál só+1 mokka kanál só
Aburgonyát meg hámozzuk,és apróra vágjuk,kockára,és annyi vizet teszünk rá,hogy el lepje,és sót adunk hozzá,a mákot cukorral,én kávé darálón,,le daráljuk,és közben egy 4 literes fazékba fel tesszük a vizet forni,és a burgonya,ha meg főtt le szűrjük,és egy nagy tálban burgonya törővel össze törjük,pépesre,és ha ki hült,,a tojást ,és a lisztett,és a sót egybe tesszük,és finoman gyúrható tésztát gyurunk,és meg sodorjuk a tenyerünkkel,és olyan 3 cm darabokat vágunk a rúd alakúra gyúrt tésztánkbol,és a tenyerünkkel mindből,egymás után,kicsi idő,újnyira sodorjuk a tenyerünkkel,és kb 4 cm darabokat szelünk,ami a nudli lesz,és közben lisztezzük a tésztánkat,és a kupacot amit ne egymásra rakjunk,és ha mind fel daraboltuk,akkor a forrásban lévő vízbe mindet bele tesszük,és finoman időnként kevergetjük,és ha a nudlik a víz tetejére fel jöttek,és meg vastagottak,akkor le szűrjük,és hideg vizes csap alatt öblítsük le a tésztánkat,és egy tálba tegyük,és fokozatosan a cukros mákot enyén kevergetés közben rá tesszük,és kész,jó melegen,és hidegen is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.