50 dkg liszt,25 dkg margarin 3 db tojás,két csípet só,3 kanál porcukor,2 dl tej ,5 dkg élesztő,pici cukor élesztőhöz.,,+ 2 db tojás.
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztett,és a margarint,és a porcukrott,és a sót,és a három tojást,és a tejben fel futtatott élesztőt,és finom jól gyurható tésztát készítünk,és 1 óa pihenő a cipónak,meleg vizes tálba a tésztás tállat ,és három konyha ruhával le takarni,amikor meg kelt ,négy cipóra osztjuk,és így lesz ,két diós,és két mákos bejglink.A KÉT TOJÁST SZÉT VÁLLASZTJUK,ÉS KÜLÖN,KÜLÖN KICSIT FEL VERJÜK A TOJÁSOKAT.A töltelék a diós, 1 marék mazsola meg mosva,,és két narancs héjja,és citrom reszelt héjja ,és kicsi leve,és egy csapott mokka kanál fahély,és a gyümölcsött nagyon apróra,vagy össze zúzva,30 dkg darált dióhoz keverjük,és 15 dkg porcukor,és 1 vaníliás cukor ezt jól össze keverjük,és kész a dió töltelékünk,a mák töltelék ugyan ilyen módon készül,,,csak fahélyat ne tegyünk a mák töltelékbe..A az első cipót vékonyra ki nyújtjuk,és a tölteléket kétfelé osztjuk,mind két fajtánál,és el terítjük,és finoman feltekerjük,mind két szélét folyamatosan a ki nyújtott tésztának hajtsuk rá a töltelékre befele,és így nem szóródik ki a tőltelék,,ha mind kész,akkor a sárgályával meg kenjük a tojásnak,és ezután ki tesszük hodegre fél órát,hogy a ságája a tojásnak rá száradjon,és ha így van ,meg kenjük a tojás fehérjével a bejglinket,és forró sütőben ,fl órát kell bent hagyni és hamar meg sül,inkább legyen világosabb.És kész.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.