Biztosan nagyon finom, igyekszem mielőbb elkészíteni én is. Ügyes vagy nagyon!!
4 db tojás
1 csipet só
7 dkg őrölt mogyoró
4 dkg zabpehelyliszt
4 dkg étkezési keményítő / vanilia pudingot használtam/
1 sütőpor
7 dkg nádcukor
1 mokkáskanál stevia
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 db epres pudingpor
1 mokkáskanál stevia
3 dl. tej
1,5 dl. habtejszin
1 cs. habfixáló
1 evőkanál zselatin
30 dkg málna a torta tetejére
20 dkg málnavelő /a málnát átpaszírozom egy szűrőn/
A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre felverjük, a nádcukrot és a steviát kanalanként beleszórjuk, majd a sárgákat egyenként hozzáadjuk. A fenti műveleteket még a robotgéppel végezhettük. Ezután a sütőporral elkevert liszthelyettesítőket kisebb adagokban fakanállal beleforgatjuk a tojáshabos masszába, az olvasztott vajjal együtt.
Vajjal kikent és kilisztezett formába öntjük, 180 C°-os sütőben 30 percig sütjük.
Az epres pudingporból a steviával és 3 dl. tejjel pudingot főzünk, és gyakori kevergetés mellett kihűtjük.
A tejszint felverjük, a zselatint 1/2 dl vízben felolvasztjuk és mindkettőt a kihült pudinghoz keverjük.
A kihült tortaalapba öntjük a tejszines pudingot, kirakjuk a málnaszemekkel.
Tálalásnál körbelocsoljuk egy kis málnavelővel, tejszinhabbal és málnaszemekkel díszitjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.